My Machine

My Machine
Yamaha Ego s ku pun tok....hahaha...insyallah akan betukar wajah....

Sunday, August 21, 2011

malang tidak berbau.....mun bau senang laa...huhu:(

perasaan suka semalam bersama member2 berbuka d D.A.M,area satok cia...menjadi duka.....apabila motosikal papa saya telah d culik oleh penyamun yg miskin,xda duit,merinsak(kata urg kpg)....BULAN PUASA pun mok curi ka???...x berhati perut....bagus jgn d berik perut....




  • cerita bermula......
semalam,janji dgn member berbuka bersama kat kuching......waaa,dh lame x kuar kuching...sibuk memanjang dgn study...assignment melimpah2 ke ladang gandum....huhuhu....tyme tok la mok release tensen,frust,sedih,stress...semua la perasaan  yg ada...konvert jd hepi n tenang..hahaha....first tyme berbuka d kuching utk taun ni...taun lepas bukan main kerap...adui... 


"mamal:oi nabel,ku tumpang kau jak pake keta...on x??...


"nabel:..ok on...kol 5 k....lak kol kau.....


plan aku mok pinjam la moto ayah sebab skuter ku masih dlm persiapan raya...hehee....selepas minta kebenaran,jam 5 aku terus rushing kejar masa takut kwn tggu bha....macam biasa,motosikal akan d tinggalkan di belakang gate uitm...then naik kereta member........bermula d saat itu aku dpt rasa perasaan pelik dtg.....motosikal yg aku tinggalkan....selalu xpenah mcm yaaa...huhu.....first destination>>SPRING MALL....then,rushing ke tempat mekrang bekumpul di bank RHB di satok...lepas suma ada...terus ke D.A.M restaurant....lepas berbuka,jalan2 kat WATERFRONT.....lepak2......tiba2 kwn tegur muka aku pucat....aku cakap la aku bimbang akan motosikal ayah yg aku tgglkan.....huhuhu..tak sedap hati.....lepak2 sampai pukul 11...then aku terus ajak balik....




sampai kat belakang uitm...terkejut aku.....MOTOSIKAL AKU HILANG ENTAH KEMANA??..WAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!.....benda pertama yg d pikir :: ayah!!..sori..moto mu hilang!!....bimbang akan di marah oleh ayah....aku telefon emak......then,aku terus ke balai polis dgn kazen aku yg kebetulan dr kuchg....lepas buat laporan,ayah sampai kat balai.....dia xmarah pun....just kena ceramah cikit jak.....FUUHHH!...LEGAAA....hahahaha......




Aku berdoa agar si pencuri motosikal itu akan insaf dan akan mendapat balasan oleh Allah swt......dunia dan akhirat aku haramkan harta ku ke atas kau....xaman hidup kau...hahaha....


MEMBER2 AKU SEKALIAN.....MUN ADA JUMPA MOTOSIKAL AKU YA MODEL MODENAS KRISS 120...BERWARNA BIRU, PLAT QAL 416.....JUST CALL ME OK.....AKU NK SAMPAIKAN KAKI KU KE WAJAH PENCURI ITU.........PERGHHH....PANASSSS.....



1 comment:

  1. assalam...mal~~!follow blog mek..hihi...effa tok..:)

    ReplyDelete